Løberen Løbeprogram

Løberen Løbeprogram

Løb har en berømt historie, der begynder med de første mennesker, som brugte det som en form for transport og overlevelse - det er faktisk et af vores ældste instinkter.

I dag er løb fortsat populært af mange årsager, især på grund af de uendelige sundhedsmæssige fordele.

Løb er en fantastisk kilde til motion og kan hjælpe med at reducere stress, øge den kardiovaskulære udholdenhed og fleksibilitet, forbedrer humøret og koncentrationsniveauet og endda hjælpe med vægttab, da det forbrænder mange kalorier (kcal).

Uanset om du har masser af erfaring eller blot tager de første skridt mod en sundere livsstil; denne guide er designet til at give dig de nødvendige værktøjer til at blive en succesfuld løber!

Lad os starte med det grundlæggende, når det drejer sig om løb som motionsform.

Kost

kost

Når det drejer sig om korrekt planlægning af træning og velvære, spiller kosten en afgørende rolle. Kalorier og fedt er de primære komponenter i enhver kost, og den rette balance mellem begge dele er afgørende for at opnå et effektivt program.

En af de mange faldgruber for alle, der begynder, er at overdrive og ikke tage hensyn til dit daglige kaloriebehov.

Sundhedseksperter er enige om, at en reduktion af antallet af fødevarer med mange kalorier eller fedt kan bidrage til at forbedre den generelle sundhed, reducere visse risici i forbindelse med visse sundhedsmæssige forhold, øge energiniveauet og hjælpe med at vedligeholde eller endda smide uønskede kilo.

Men det betyder ikke, at du skal ignorere dit daglige kaloriebehov, da nøglen til at opretholde en ny livsstil er balance og især energi.

Derudover skal du også tage hensyn til, at protein er nødvendige for at opbygge muskelmasse og derfor ikke bør elimineres.

Derudover er et andet vigtigt aspekt af en slankekur at spise hele fødevarer - såsom frugt og grøntsager - som ofte indeholder færre kalorier og mindre fedt end stærkt forarbejdede fødevarer, der indtages i en typisk vestlig kost.

At spise flere plantebaserede fødevarer hjælper dig ikke kun med at nå dine kalorie- og fedtmål, men giver dig også vigtige makroer, der er nødvendige for kroppens funktion og vækst.

Når du skal nå dit ønskede motions- eller wellnessmål, kan det derfor hjælpe dig på din vej til succes, hvis du har en forståelse for, hvordan forskellige kostvaner kan påvirke kroppen.

Træning

Hvis dit mål er at starte en mere aktiv livsstil, så er sandheden, at du skal starte, hvor du vil. Der er mange motionsformer og muligheder for at træne - cykling, styrketræning, roning, sport, løb - og de har alle forskellige aktivitetsniveau och niveau af kalorieforbrænding.

Så den, du kan lide, er den rigtige for dig. Denne artikel fokuserer dog på løb, så...

Løb

løb

Løb er en fremragende måde at forbrænde mange kalorier og fedt på, uanset om du er nybegynder eller erfaren atlet. Mængden af forbrændte kalorier afhænger af mange faktorer, herunder hvor længe og hvor intensivt du løber.

Det er også godt, fordi det kan gøres næsten hvor som helst, og det kræver ikke meget udstyr. Det er også en meget grundlæggende fysisk aktivitet, der kan passe til alle, lige fra folk med stillesiddende arbejde til folk, der tilbringer hele dagen på benene.

En god tommelfingerregel, når det gælder motion, er, at man får det ud af det, man lægger i det, hvilket betyder, at...

Højt tempo betyder mere forbrænde fedt

højt tempo

Det bør ikke komme som nogen overraskelse, at jo højere intensitet du træner, kan have stor betydning, jo flere kalorier du forbrænder. Mere løb, flere kalorier. Flest løbetur, flest kalorier.

Men det er naturligvis lettere sagt end gjort og er snarere noget, man skal optrappe til - ikke starte med at gøre.

Ligesom med slankekure er nøglen til at opretholde en sund livsstil - en livsstil med en velfungerende form for motion indbygget i hverdagen - balance.

Så før du begynder med højintensiv fysisk aktivitet, så start i det små og væn dig og din krop til kalorieforbrænding, når du øger intensiteten.

Der er flere forskellige aktiviteter, som du kan starte med med moderat intensitet og moderat tempo, så du ikke brænder ud eller mister interessen. F.eks. din krop forbrænder kalorier med en rask gåtur.

Der er også andre hverdagsaktiviteter, du kan gøre for at øge din udholdenhed og kalorieforbrænding, f.eks. at tage trappen i stedet for elevatoren og gå til arbejde eller i butikken i stedet for at køre i bil.

Men når du er klar til at tage det næste skridt, er det tid til at begynde at løbe

Løb er uden tvivl den ultimative motionsform, når det kommer til at forbrænde mange kalorier, og det kan opdeles i tal.

Hvis du f.eks. vejer ca. 70 kg og løber i et tempo på 8 minutter i en time, har du ifølge American Council on Exercise i alt forbrændt ca. 705 kalorier - 141 af dem fra fedt - i alt.

Hos yngre løbere, der er i god form, kan disse tal være en smule højere; i den anden ende af spektret kan mere modne mennesker se lidt lavere kalorieforbrændingstotaler, men stadig høste en betydelig mængde sundhedsfordele ved regelmæssig fysisk aktivitet.

Under alle omstændigheder kan det være gavnligt for dit generelle velbefindende at begynde at løbe, da det giver din krop mulighed for at bevare muskelmasse, mens den forbrænder uønskede kalorier og fedtdepoter.

Men der findes også forskellige former for løb, som giver forskellige resultater, som f.eks.....

Intervalløb

Intervaltræning er en fantastisk løbeteknik, der indebærer, at du skifter mellem perioder med hårdt arbejde og hvile.

Det kan indebære at løbe med en intens hastighed i et bestemt tidsrum og derefter tage en hvileperiode for at komme til hægterne igen.

Denne form for regime giver en række fordele for løbere, hvoraf en af de primære er en øget evne til at forbrænde højere antal kalorier på kortere tid.

Desuden er det bevist, at intervaltræning forbedrer iltoptagelsen, øger udholdenheden på lange løbeture, mindsker træningsrelateret kedsomhed og kan endda være noget lettere for begyndere end længere løb.

Intervaltræning er perfekt for dem, der søger en måde at udfordre sig selv med deres løbeprogram - det kan give hurtigere resultater, når det udføres korrekt, såsom kortere sluttider ved løb eller bedre generelle præstationer.

Men for dem, der ikke er interesseret i træning med høj intensitet, er der altid...

Langdistanceløb

langdistanceløb

Langdistanceløb har et utal af fordele for helbredet og udholdenheden, som gør det til en attraktiv træning for en lang række mennesker.

Til at begynde med er det en form for cardiotræning, der kan hjælpe kroppen med at opbygge udholdenhed, styrke hjertet og reducere stress, samtidig med at der forbrændes mange kalorier.

Det er også en fremragende måde at forbedre dit mentale velvære på, idet forskning viser, at det kan mindske følelser af depression og angst.

Da der desuden ikke kræves andet udstyr end behagelige løbesko, er langdistanceløb relativt let at komme i gang med uanset budgetbegrænsninger.

Hvis du er nybegynder af langdistanceløb, kan du starte med korte løbeture i dit nabolag eller på tilgængelige joggingbaner, indtil du føler dig klar til at øge distancen.

Du kan også søge motiverende støtte fra andre, der løber, ved at melde dig ind i løbeklubber eller få kontakt via onlinefora.

Styrk din krop og dit sind endnu mere ved at lade dig inspirere af erfarne løbere, der har deltaget i maratonløb!

Nu hvor vi har diskuteret årsagerne til at løbe, betydningen af kosten og de forskellige former for løb, du kan dyrke - lad os gå videre til noget andet, der er vigtigt, nemlig...

Sporing af dine fremskridt

Det er vigtigt at være opmærksom på kalorieforbrændingen, på kosttilskud, vejrtrækning, kropsvægt og kropsfedt - men motivation kommer af fremskridt, og fremskridt er målbare og sporbare.

Det kan føles meningsløst at løbe, svede og være aktiv uden at være bevidst om (og regelmæssigt blive mindet om) dine gode resultater.

Takket være moderne teknologi kan du heldigvis følge alle dine fremskridt fra dit håndled ved hjælp af en...

Smartwatch

smartwatch

Med et smartwatch på dit håndled kan du beregne antal kalorier du forbrænder, beregn dit kalorieindtag hver dag og regne antallet af skridt du har taget.

Dit smartwatch kan også tilpasses til at tage højde for din foretrukne træningsform og forbindes trådløst til din smartphone, hvor flere fitness-apps kan hjælpe dig med at planlægge ruter, løbeplaner, træningsintensiteten og kalorieforbrug.

Et smartwatch er en træningsentusiasters bedste ven, uanset niveau og erfaring.

Du bør aldrig lade dit udstyr stoppe dig, og du bør aldrig lade din mangel på udstyr være en undskyldning.

Hvis du ikke har løbesko, kan du løbe i dine almindelige sko eller gå en lang tur.

Hvis du ikke har shorts, så lav shorts ud af et par jeans og gå til træning i dem.

Og at du ikke har et smartwatch til at tracke din træning og du kan vide hvor mange kalorier du forbrænder skal ikke afholde dig fra at tage derud - men det kan helt sikkert hjælpe dig. Mangler du den perfekte rem til dit smartwatch, så kan finde remme til Apple Watch, dit Garmin ur eller gå på jagt i vores universelle urremme.

Sammenfatning

Spørg dig selv (og vær ærlig) - hvad er dit sundhedsmål? Er det at spise færre kalorier? Er det at øge mængden af kalorier du forbrænder? Er det at opbygge store muskler eller måske bare at prøve forskellige aktiviteter af?

Sandheden er, at der ikke er noget rigtigt eller forkert svar.

Vi gør det alle (eller lader være) af forskellige årsager. Nogle gør det for at forbedre den mentale sundhed, andre gør det for at tabe vægt.

Nogle gør det endda, fordi det øger den tid, de tilbringer udenfor hver dag.

Men hvis vi går væk fra alt fokus på vægttab og kalorier du forbrænder, er der et dybere aspekt at finde her.

Og det handler om, hvad du er villig til at gøre for dig selv, hvilke mål du er i stand til at sætte og nå, og hvilke forudfattede begrænsninger du kan presse dig igennem.

For frem for alt - det er en stærk følelse. Følelsen af at tro på sig selv.


Skriv en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.