Xiaomi Mi Band 7: Alt, hvad du har brug for at vide

Xiaomi Mi Band 7: Alt, hvad du har brug for at vide

Først og fremmest: Lad os tale om navnet. Det har måske allerede skabt en vis forvirring, så lad os præcisere det.

Er Xiaomi Mi Band 7 og Xiaomi Smart Band 7 det samme smartwatch? Svaret er ja. Serien af produkter er nogle gange også kendt som Xiaomi Mi Smart Band eller ganske enkelt bare Mi Smart Band. For enkelhedens skyld vil vi i denne artikel kalde det Xiaomi Band 7 og Mi Band for Xiaomi Band 7 og Mi Band.

Vores mål med denne artikel er kort at introducere Mi Band fitness-trackeren og forklare og sætte nogle af dens vidunderlige funktioner, som f.eks. søvnmåling, pulsmåling og fitnessassistance, i en sammenhæng.

På det enorme marked for wearable-teknologi bliver Xiaomi Mi Band ofte overset, hvilket efter vores mening er en skam, da det er en fantastisk fitness-tracker med gode funktioner til en meget lavere pris.

En hurtig ting man skal overveje, inden man kaster sig ud i Xiaomi smartwatches og fitness trackere er regionalitet. Xiaomi kan nogle gange have en lokal model, som f.eks. en kinesisk version, og så også et globalt Mi Smart Band, som kan findes alle andre steder. Der kan nogle gange være forskel på de to versioner, men det er der som regel ikke, medmindre du har købt din fitness tracker mens du er på rejse. 

Xiaomi og deres fitness trackere

Xiaomi er en kinesisk virksomhed, der hurtigt er blevet en af de største smartphoneproducenter i verden. Xiaomi er kendt for deres højkvalitetsenheder til overkommelige priser og har opbygget et ry for at levere avanceret teknologi til masserne. Xiaomi blev grundlagt i 2010 og har siden da udvidet til en lang række produktkategorier, herunder smart home-enheder, elektriske scootere og endda riskogere.

I de seneste år har Xiaomi også skabt sig et navn inden for wearables med en række smartwatches og fitness-trackere, der tilbyder imponerende funktioner til en brøkdel af prisen for nogle af deres konkurrenter. I denne blog tager vi et nærmere kig på Xiaomis Band 7, en fitness-tracker, og udforsker dens funktioner, og hvad der adskiller den fra konkurrenterne.

Fordele og funktioner ved Xiaomi Band 7

Så hvorfor vælge et Xiaomi Band ud af alle de smartwatches på markedet? Hvad tilbyder den, ud over at være en overkommelig fitness-tracker? Det er det, vi er her for at finde ud af.

Som vi nævnte ovenfor, er markedet for wearable-teknologi massivt og bliver større dag for dag med både allerede etablerede brands, der vokser ind på det, og helt nye virksomheder, der dukker op.

Hvis du er interesseret i at købe dit første smartwatch eller fitness tracker, så kan det derfor virke smartere at vælge et mere etableret mærke som Apple Watch, et af de mange Fitbits eller et Garmin - og hvis det er den vej, du vil gå, er der bestemt ikke noget galt med det.

Som forbrugere har vi en tendens til at være mærkeloyale, når vi er tilfredse, og i den forstand har andre mærker et forspring. Du har f.eks. måske et Samsung-tv, som du er meget tilfreds med, og du har også en af de gode Samsung-smartphones, så når det er tid til at investere i et smartwatch, hvilket mærke vil du så holde dig til? Du vil sandsynligvis foretrække det kendte frem for det ukendte, og det er der en god grund til - du bruger dine hårdt tjente penge.

Men når alt dette er taget i betragtning, er der stadig noget at sige for Xiaomi og deres Xiaomi Mi Smart Band. Det er ikke kun fordi det er en billig fitness tracker (selvom det også er en god ting), men også fordi Xiaomi selv med prisen in mente formår at producere noget af det bedste fitness tech rundt omkring med en utrolig præcis og holistisk tilgang til sundhedsdata og fitness tracking funktioner.

Så lad os springe ud i det.

Funktioner til sporing af fitness

Vi synes ikke, det er for dristigt at kalde Xiaomi Mi Smart Band for den perfekte fitness-tracker, og vi vil forklare hvorfor.

Vi har alle været der. Uanset om det er i starten af et forsøg på at komme i form, midt i en rejse for at holde sig i form eller i forsøget på at nå et meget specifikt fitnessmål, når man næsten altid et punkt, hvor man spørger sig selv: Virker noget af det her? Kommer jeg tættere på det sted, jeg gerne vil være? Fitness, motion og sport handler naturligvis ikke kun om at arbejde hen imod et specifikt mål. Det er sjovt at arbejde med din krop og godt for både dit fysiske og mentale velbefindende. Men selv om du måske nyder det, kan det aldrig skade at kunne følge dine fremskridt og alt det hårde arbejde, du har udført.

Hvis dette er noget, du er interesseret i, så er Xiaomi Mi Band et fantastisk værktøj.

For at starte med at starte: Mi Band har 120 sportsindstillinger, hvilket betyder, at det stort set kan tage højde for alt fysisk, hvad du laver. Det er ikke kun fantastisk, når det kommer til alsidighed og til at sikre, at dine data er nøjagtige, men det hjælper også med at tage højde for flere former for motion.

Så hvis du vil vide, hvor mange kalorier du har forbrændt ved en omgang sjippetov eller en times svømning i poolen, så har Mi Band din ryg.

Men det er selvfølgelig ikke kun nicheaktiviteter, som den registrerer. Blandt fitnessindstillingerne og sundhedsfunktionerne finder du dem til langdistanceløb, indendørs cykling, udendørs løb, tennis, romaskine og mange flere.

Derudover er Xiaomis egen personlige aktivitetsintelligens (PAI) en måde på næste niveau at spore din fitness og dine mål på. Den personlige aktivitetsintelligens tager højde for ting om dig, f.eks. dit køn, din alder, din puls og andre data, og giver dig en score. Dit Mi Band tager derefter højde for alt, hvad du gør i løbet af dagen, hvilket påvirker din PAI-score.

Generelt helbred

Sundhed er naturligvis ikke kun et spørgsmål om træning, og sundhed kan defineres, måles og forstås på mange forskellige måder. Sundhed er både fysisk og psykisk, og den optimale løsning er at finde en balance mellem de to.

Så hvad betyder et godt helbred for dig? Er det at lægge mange timer i fitnesscenteret, svede og mærke din udholdenhed vokse? Er det at styrke din core og øge din fleksibilitet med yoga? Eller er det at styre din kost, så du får mest mulig energi ud af alt, hvad du spiser? Er det måske at komme i det bedste hovedrum til at tackle din hverdag ved hjælp af yoga, åndedrætsøvelser eller mindfulness?

Tro det eller ej, men Xiaomi Mi Band kan også hjælpe dig på dette område.

Til at begynde med kan Mi Band ved hjælp af sit pulsoximeter måle din iltmætning i blodet. Det har også avanceret pulsmåling, som giver dig nøjagtige pulsdata, hvilket af indlysende årsager er meget vigtigt for at bevare dit helbred.

En af de fedeste funktioner, for så vidt angår os, er stressovervågning. Denne funktion kan give dig realtidsstatistikker over dit stressniveau i løbet af dagen og kan også vise dig dit stressniveau over tid, hvilket kan hjælpe dig med at identificere - og forebygge - stressede øjeblikke og situationer.

Søvnsporing

Du tænker måske ikke så meget på søvn, og når du tænker på det, er det måske fordi du ikke har fået nok søvn. Men søvn er meget vigtig for både dit fysiske og mentale velbefindende.

I en global søvnundersøgelse sagde 62 % af de voksne, at de ikke sover så godt, som de gerne ville, og mere end 20 % af den voksne befolkning i Nordamerika har oplevet søvnløshed. Til orientering bør en sund voksen person sove et sted mellem 7 og 9 timer om natten.

Lad os se det i øjnene, det kan være lettere sagt end gjort at sove - især i den moderne verden. Teknologi, underholdning og kommunikation har aldrig været nemmere at få adgang til eller tættere på, og i stedet for at kede os er vi nu ude af stand til at tune ud og være uopnåelige. Men hvad nu, hvis vi kunne bruge denne teknologi til vores fordel?

Der er bestemt ikke mangel på søvnteknologi på markedet. Der findes lamper til soveværelset, der dæmpes om natten og lyser op om morgenen for at efterligne solens naturlige strømning. Der findes maskiner, der producerer hvid støj, som hjælper dig med at slappe af og overdøve andre, mere irriterende lyde i dine omgivelser, f.eks. en travl gade eller mere energiske naboer. Der findes også mørklægningsgardiner og specielle dyner, som hjælper dig med at regulere din temperatur, mens du sover. Men hvad har alle disse ting til fælles? De er enten designet til at hjælpe dig med at falde i søvn - eller med at blive i søvn.

Det, som Xiaomi Mi Smart Band tilbyder, er mere indviklet end det, og så meget desto mere interessant: søvnanalyseteknologi. Hvad er det så?

For at sige det enkelt, så fokuserer denne teknologi ikke kun på, om du sover eller ej, men også på søvnkvaliteten. Er du nogensinde vågnet op efter at have sovet i flere timer, men føler dig slet ikke udhvilet? Det har noget at gøre med kvaliteten af din søvn.

Du kan tænke på dit Mi Band som en søvnassistent, der fungerer som en søvnmonitor og giver dig en søvnscore baseret på den nat, du havde. Søvnscoren vil se på mængden af let søvn, dyb søvn og REM-søvn, som du får i løbet af natten, og tage det i betragtning. Dette er en langt mere dybdegående tilgang end nogle konkurrenter, der blot fortæller dig, at du har sovet i 8 timer, og lader dig selv finde ud af, hvorfor du stadig er træt.

Som alle, der har haft problemer med søvn, vil fortælle dig, handler søvn om mere end blot de timer, du har ligget i sengen.

Kvinders sundhed

Ud over søvnmåling, fitness og generel sundhed har Mi Band også særlige funktioner, der fokuserer på kvinders sundhed.

Med Xiaomis dedikation til omfattende sundheds- og fitnessmåling giver dette mening. Forskellige mennesker ønsker måske at fokusere på forskellige ting, når det kommer til deres helbred, og at arbejde hen imod at imødekomme disse behov og fokusområder er den eneste måde at garantere en udtømmende sundhedsdækning på.

Men hvad betyder det egentlig i dette tilfælde? Tja, ud over at spore og give analyser vedrørende ting som søvnkvalitet og pulsdata har Xiaomi Mi Band også sporing af menstruationscyklus og data om ægløsningsfaser.

Ved hjælp af sine kraftige sensorer kan Mi Smart band så give dig påmindelser, før en ny menstruationscyklus er ved at begynde, og ret præcise meddelelser om ægløsning - noget, der ikke er så let at spore teknologisk som andre ting.

Integration med Mi Fit-appen

Ligesom vi gjorde i starten af artiklen, skal vi starte dette afsnit med en afklaring vedrørende Mi Fit-appen (ikke at forveksle med Fitbit-appen). Så hvorfor er der behov for denne præcisering? Fordi Mi Fit-appen faktisk ikke længere hedder Mi Fit - den hedder Zepp Life.

Vi har diskuteret alle de fantastiske data, som Mi Band indsamler, og hvordan de kan bruges til at forbedre dit helbred, og i Mi Fit-appen (i øjeblikket Zepp) er der, hvor alle disse data kan ses, analyseres og sættes i grafer, hvilket er fantastisk i betragtning af den større skærm på din telefon. Appen kan også integreres med andre apps for at få avancerede funktioner og analyser, så du kan have alle data om alt fra din puls til din REM-søvn direkte på din telefon.

Mi Fit-appen er kompatibel med både iOS- og Android-telefoner, hvilket gør den til et uundværligt værktøj til fitnessbåndet.

Grundlæggende funktioner

Ovenfor har vi listet nogle af de funktioner i Xiaomi Mi Band, som vi mener gør det unikt godt og kraftfuldt. Vi mener, at dette er en nyttig måde at se enheden på, før du træffer en beslutning - men der er naturligvis flere ting at overveje.

Når en ny smartphone lanceres, har mærket f.eks. en tendens til at fokusere på de unikke funktioner, som de har udviklet specifikt til den pågældende telefon under lanceringen. Du vil kunne læse om det utrolige kamera, den store skærms livlighed eller et andet salgsargument, der gør den pågældende telefon anderledes end alle andre telefoner. Og selv om der ikke er noget galt med det, er det stadig vigtigt ikke at glemme det grundlæggende såsom telefonens GPS, batterilevetid og opkaldsfunktioner. Med andre ord: de daglige funktioner, som du tager for givet - men som kan være en dealbreaker, hvis de ikke fungerer, som du har brug for dem.

Nedenfor har vi derfor listet nogle af de mere grundlæggende funktioner i Mi Band, og hvordan de fungerer, så du har alle de oplysninger, du har brug for.

Batteriets levetid

Xiaomi Mi Smart Band 7 har en god batterilevetid. Den magnetiske opladning tager kun to timer, og batteriet kan holde i op til 14 dage ved normal brug. Du læste rigtigt: en batterilevetid på 14 dage.

Til sammenligning har det nyeste Apple Watch en batterilevetid på omkring 36 timer, og den tidligere iteration af Xiaomi Mi Smart Band, Mi Smart Band 5, havde en smule mindre.

En batterilevetid af denne længde betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, at Mi Band løber tør for strøm, uanset hvor du er, eller hvad du laver.

App til følgeskab

Som vi nævnte før, er Zepp Life-appen ikke den eneste app, der kan integreres og bruges til dit Mi Band. Selvom Zepp Life er et fantastisk analyseværktøj, er der andre muligheder derude for dem med en præference, eller som bare gerne vil have lidt variation. Som f.eks:

Google Fit: Ligesom Zepp Life er Google Fit en måde at organisere, spore og analysere dine fitnessmål på. Google Fit kan downloades på enhver smartphone og har nogle meget smarte funktioner, såsom en coaching-funktion med ugentlige mål og dagbøger - så du kan se, hvordan din fitnessrejse har udviklet sig over tid.

Watch Faces: Watch faces er en cool og funktionel app, når det kommer til tilpasning. Med denne funktion kan du ændre urskiven i visningsområdet på dit Mi Band til noget, der passer bedre til din personlige smag eller måske mere passende til din aktuelle aktivitet.

Kontrolmusik

En vigtig funktion i enhver fitness-tracker er muligheden for at styre musik. Uanset om du løber, løfter vægte, deltager i cykelture eller ror - der er få ting, der er så gode til at holde motivationen oppe som at lytte til din yndlingsplayliste. Og det at kunne skifte sang, hæve lydstyrken eller sætte på pause for indgående opkald er en af de mange store fordele ved et smartwatch.

Hvordan fungerer det så på Mi Band?

Ikke overraskende fungerer det fantastisk! Mi Smart Band kan integreres med enhver musikstreamingtjeneste, du foretrækker, såsom Spotify eller Apple Music, og det kan nemt styres fra dit håndled ved at trykke på det dynamiske farvedisplay.

Indbygget GPS

I dagens verden er det vigtigere end nogensinde før at have en velafstemt GPS. Uanset om du kører til en ny destination, vandrer på en ukendt sti eller blot forsøger at navigere i de travle gader i en storby, kan en nøjagtig GPS betyde forskellen på at komme sikkert og effektivt frem til din destination eller at fare vild og blive frustreret. Derfor er det afgørende at investere i et smartwatch med en GPS af høj kvalitet, som du kan stole på.

En af disse GPS'er, der skiller sig ud på markedet, er faktisk Xiaomi Mi Band. Med sin avancerede GPS-teknologi tilbyder Xiaomi Mi Band en uovertruffen nøjagtighed og præcision, hvilket gør det til den perfekte ledsager til alle dine navigationsbehov. Uanset om du holder styr på dine daglige skridt, overvåger din puls eller blot forsøger at finde vej rundt, så har Xiaomi Mi Band dig dækket ind.

Så hvorfor nøjes med en dårlig GPS, når du kan få den bedste? Invester i Xiaomi Mi Band i dag, og oplev den ro i sindet, der følger med at have en fintunet, pålidelig GPS lige ved hånden.

Hvordan klarer Xiaomi Mi Band sig? 

Som vi har diskuteret før, er markedet for wearable-teknologi og smartwatches enormt stort. Når vi skriver en hel artikel om Xiaomi Mi Smart Band, føler vi derfor, at det er nødvendigt at diskutere, hvordan det står i forhold til andre modeller, både fra Xiaomi og andre mærker. Nedenfor finder du derfor en dybdegående sammenligning mellem Smart Band 7 og Mi Band 5 samt Apple Watch Series 8.

En tidligere iteration: Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi har for nylig udgivet to nye smarte armbånd, nemlig Band 7 og Mi Band 5. Begge disse bands er glimrende muligheder for fitnessentusiaster, men Xiaomi Band 7 kommer med et par mere avancerede funktioner sammenlignet med Mi Band 5.

Med hensyn til de tekniske muligheder er Xiaomi Band 7 en klar vinder. Det har et display med højere opløsning, hvilket gør det nemmere at læse notifikationer og følge dine fitnessfremskridt. Derudover kommer Band 7 med nye funktioner som f.eks. overvågning af dit iltindhold i blodet, hvilket er en funktion, som Mi Band 5 mangler. Dette er især vigtigt for dem, der dyrker fitness og ønsker at holde øje med deres iltniveau under træning. Band 7 kommer også med et større batteri sammenlignet med Mi Band 5, med et 180mAh batteri sammenlignet med 125mAh batteriet i Mi Band 5. Det betyder, at du kan bruge Band 7 i en længere periode uden at skulle oplade det ofte.

Når det kommer til design, har begge bands et lignende udseende og følelse, med et slankt og let design. Xiaomi Band 7 har dog en større skærm i forhold til Mi Band 5, hvilket gør det mere visuelt tiltalende. Band 7 har også et mere raffineret og poleret udseende med en mere førsteklasses fornemmelse af det.

Alt i alt er Xiaomi Band 7 den bedre løsning for fitnessentusiaster, der ønsker et smart band med avancerede tekniske funktioner og et elegant design. Med sine nye funktioner såsom overvågning af blodsyresyretilstand, display med højere opløsning og større batteri er Band 7 en god investering for alle, der ønsker at tage deres fitness til det næste niveau.

En konkurrent: Apple Watch Series 8

Xiaomis Mi Band og Apples Watch 8 er to af de mest populære smarte armbånd på markedet. Mens begge enheder tilbyder et væld af funktioner, har Mi Band et par fordele i forhold til Apple Watch 8, især når det kommer til tekniske funktioner.

For det første har Xiaomi Mi Band en skærm med højere opløsning sammenlignet med Apple Watch 8, hvilket gør det lettere at læse notifikationer og følge dine fitnessfremskridt. Derudover kommer Mi Band med nye funktioner som f.eks. overvågning af dit iltindhold i blodet, hvilket ikke er tilgængeligt i Apple Watch 8. Denne funktion er vigtig for fitnessentusiaster, der ønsker at holde øje med deres iltniveau under træning. Mi Band har også et større batteri sammenlignet med Apple Watch 8, med et 180 mAh-batteri sammenlignet med batteriet på 303,8 mAh i Apple Watch 8. Det betyder, at du kan bruge Mi Band i længere tid uden behov for hyppig opladning.

Når det kommer til design, har begge enheder deres egne unikke funktioner. Apple Watch 8 har et slankt og førsteklasses design, mens Mi Band har et mere simpelt og letvægtsdesign. Apple Watch 8 har også en større og mere tilpasselig skærm i forhold til Mi Band. Mi Band er dog mere overkommeligt sammenlignet med Apple Watch 8, hvilket gør det til en mere budgetvenlig løsning for dem, der er på udkig efter et smart armbånd.

Alt i alt er Xiaomi Mi Band en glimrende mulighed for fitnessentusiaster, der ønsker et smart band med avancerede tekniske funktioner og et elegant design. Mens Apple Watch 8 har et par fordele med hensyn til design og tilpasningsmuligheder, giver Mi Band mere værdi for pengene med sine avancerede funktioner som f.eks. overvågning af iltindholdet i blodet og længere batterilevetid.


Skriv en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.